Välkommen till GRvux webbansökan

Här kan du ansöka till aktuellt utbud.

GRvux erbjuder gymnasial yrkesutbildning för vuxna, som efterfrågas av arbetsgivare i regionen. Utbildningarna är olika långa och erbjuds på flera orter i Göteborgsregionen. Du kan läsa en yrkesutbildning med eller utan språkstöd, som lärling eller välja att validera de kunskaper du har från tidigare yrkeserfarenheter och komplettera dessa med ytterligare utbildning. Utbildningarna är avgiftsfria och studiemedelsberättigande.

Du kan göra maximalt tre utbildningsval i en ansökan, så var noga med att välja ut de tre utbildningar du helst vill läsa och lägg alla i din kurskorg innan du går "vidare till ansökan" (det finns en knapp längst upp eller längst ner i kurskatalogvyn).  Först när du klickat på "Skicka in ansökan" kommer du din ansökan att registreras och då får du ett bekräftelsemail från oss till din angivna e-postadress. Läs mailet, då det finns viktig information du behöver ta del av och ev. agera utifrån för att vi ska kunna behandla din ansökan.
Om du skulle ångra din ansökan eller något har blivit fel i prioriteringen/rangordningen av dina val, så har du möjlighet att gå in i ansökan och ändra den fram till dess att någon börjat arbeta med din ansökan. Därefter kan du inte göra några ändringar, men du kan lämna återbud till en eller flera av de utbildningar du har ansökt till och göra en ny ansökan med maximalt tre val. Du kan bara göra ett begränsat antal ansökningar under en ansökningsperiod, så var noga med att det blir rätt från första början eller i alla fall om/när du gör om din ansökan då något blivit fel i den första.


Du kan söka till en yrkesvuxutbildning från och med den 1 juli samma år som du fyller 20 år. Är du yngre än 20 år måste du ha slutbetyg/examensbevis från gymnasiet.

Utbildningarna är till för dig som är folkbokförd i någon av Göteborgsregionens 13 kommuner; Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund,Tjörn, Öckerö.

Om du inte är folkbokförd i Göteborgsregionen behöver du ett skriftligt godkännande från din hemkommun som intygar att den kommer att betala för din utbildningsplats. Som underlag för ett sådant beslut ska du skriva ut din ansökan och lämna till din hemkommun tillsammans med dina betyg och ett personligt brev. När hemkommunen sedan godkänt eller avslagit din begäran skickas beslutet till oss och därefter kan din ansökan behandlas.

Lagen om ny möjlighet till uppehållstillstånd för vissa ensamkommande, den nya gymnasielagen, trädde i kraft den 1 juli 2018. Du som bor i Göteborgsregionen och har fått ett tidsbegränsat uppehållstillstånd för gymnasiala studier har möjlighet att läsa en yrkesutbildning genom GRvux, även om du saknar de sista fyra siffrorna i ditt personnummer. För att göra en ansökan behöver du kontakta studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i den kommun du bor. 

Om du har skyddade personuppgifter (det är Skatteverket som beslutar om sekretessmarkering) ska du kontakta din hemkommun för att göra en ansökan. Du ska inte själv skapa, eller ladda upp några dokument till, ditt studerandekonto utan får instruktioner av den som hjälper dig med din ansökan. Du måste dock följa samma ansöknings- och kompletteringstider som övriga sökande.

Bilagor till din ansökan

Du kan antingen scanna eller fotografera dokumenten och ladda upp på ditt studerandekonto i webbansökan.  Dessa bilagor ligger till grund för antagningen och det är viktigt att vi får tillgång till dem så fort som möjligt. Vi tar inte emot papperskopior.


Kursbesked

Besked om din ansökan kommer att finnas på ditt studerandekonto när din ansökan är färdigbehandlad. 

Beställa betyg

När din utbildning är avslutad och du vill beställa dina betyg, hör du av dig till den kommun som är ansvarig för utbildningen. Är du osäker på vilken det kommun det är, fråga din utbildningsanordnare/skola.

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

Information

Välkommen till GRvux.

Kontakta gärna studie- och yrkesvägledare i din hemkommun för tips och råd om vilka utbildningar som skulle kunna vara aktuella för dig just nu och/eller framöver. Kontaktuppgifterna hittar du under kontaktfliken på GRvux.se.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Gå gärna in för att gilla och följa GRvux på www.facebook.com/grvux. På så vis kan ni alltid ta del av de senaste nyheterna om de regionalt sökbara yrkesutbildningarna för vuxna i Göteborgsregionen.


Alvis logo Alvis från Gotit